Дарина Григорова Паметникът на Съветската армия не е само символ на

...
Дарина Григорова Паметникът на Съветската армия не е само символ на
Коментари Харесай

Дарина Григорова: Червената армия слага край Холокоста. На чия страна сме?

Дарина Григорова

 

Паметникът на Съветската войска не е единствено знак на Победата над нацизма, само че и памет за Холокоста, преустановен от червеноармейците. България избави своите евреи през 1943 година, само че това е краткотрайно състояние до финала на войната. При победа на нацистите българските евреи са щели да последват ориста на македонските. Нацистите имат Главно ръководство на Секретен сътрудник по расовия въпрос и по заселването – тази конструкция готви преселването на неарийци, каквито са били и славяните - " фалшив човешки материал " [Химлер, 1941 г.] и даването на най-хубавите земи на " нордическата раса ".

Този месец ние означаваме 80 години от спасяването на българските евреи по едно и също време с решението на общинските съветници в София да “преместят ” [разрушат] паметника на освободителите на всички евреи от концлагерите. Извратена памет, безсъвестна – да помним, че спасихме евреите [да не си припомняме за Закона за отбрана на нацията, 1941 г.], само че да унищижим паметта за спасителите на евреите от Аушвиц, трошейки паметника на Червената войска.

Паметта за готвената орис на славяните при победа на третия райх [райхскомисар на Украйна, Ерих Кох: “Ние сме раса на господари и би трябвало да помним, че последният немски служащ е хиляди пъти по-ценен в расово и биологическо отношение от локалното население ”, март 1943 г.] е изтиквана умишлено от “битката с комунизма ” през трошенето на монументи от някогашни комунисти.

Решението на общинските съветници за паметника на Съветската войска е реабилитация на нацизма, реабилитация на крематориумите на Аушвиц, опит за реванш на победените на 9 май 1945 година

 

Източник " Гласове "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР